Go to Start Page Specifikationer

Forside | Historie | Specs | Tips | Docs| Grej | FlipperListe | Links | Kontakt

Specifikationer

Flipperen kendes på sejlmærket, som er vist her til højre. Båden er en tomands glasfiberjolle med løst sværd og aftageligt ror. Den vejer cirka 78 kg inklusive alle beslag, sværd og ror, og det gør den - efter sigende - velegnet til transport på taget af en bil. Jeg ved ikke, om alle biler kan tage 80kg på taget, men der er et fantastisk billede bagest i Bent Aarres bog, hvor man ser en Flipper med mast på taget af en Morris Mascot; Den originale Mascot vel at mærke! Der er bailere i bunden, inspektionsluger i skroget, og normalt er der et hul agter, som kan bruges til at tømme skroget for vand. Der findes (vistnok) to rigtyper, - med og uden diamant. Trapez er tilladt. Ror og svær er ikke sikret, så det er vigtigt selv at sørge for dette, da de let falder ud og synker ved kæntring.

Skrogformen under vandet er superelliptisk, hvilket var meget specielt, da båden blev introduceret. Det betyder, at båden skal sejles opret, mere præcist med en krængning på 10-15 grader for at optimere vandlinielængde og våd overflade. Der skal arbejdes i hængestroppen / trapezen. Flipperen sejler godt, og især med lidt slæk på skøderne vil den gerne plane. Hatighederer på 15 knob er ikke usædvanlige.

Er der nogen derude, som kender målene på spilerstagen og evt også på sejlene?? Disse ting er ikke nævnt i Bent Aarres ellers udmærkede lille bog. Fra tegningen i bogen har jeg målt mig til st stagen er cirka 1,36m; Stagens tykkelsen er nævnt i bogen til at være 23 x 26mm alurør. Iøvrigt ser stagelængden ud til at svare ret præcist til J-målet

Data:

Længde4,10m
Bredde1,32m
Mast6,0m høj, 50mm alu. Masten er staget med diamant.
Bom2,0 meter, 50mm alu.
Stage1,36m a 23x26mm alu. (Max længde 1620mm med alle beslag)
Dybgang0,10m / 0,80m
Minimumsvægt, skrog70kg
MaterialeGlasfiberarmeret plast
Opdrift150 liter flydemiddel skal forefindes inde i skroget
Sværd6mm alu max 50x100cm
Ror6mm alu max 25x75cm
Lys1.12
Storsejl7,2 m2
Fok2,6 m2
Spiler10,0 m2